welkom

welkom

zaterdag 5 december 2009

Avatarreview

XBW Hands-on preview:

Avatar

We nemen een kijkje naar de videogame van de aankomende film Avatar, een productie die al meer dan tien jaar oud is en pas recent door James Cameron, de man bekend van films als Titanic, The Abyss, Terminator, Alien en ga zo maar door, opnieuw het leven in is geblazen. Waarom nu? Omdat de techniek aldus de goede man ver genoeg is om het eindelijk te doen op het witte doek en in 3D technologie. Als je al eens een film gezien hebt in 3D, zoals Pixar’s UP, dan begrijp je dat dit indrukwekkende resultaten als gevolg kan hebben, zeker met de werelden van James Cameron om naar te kijken. Ubisoft had grootse plannen om een spel te koppelen aan deze aankomende film en samen met Cameron en zijn productiestudio gingen ze aan het werk. Begint het resultaat ergens op de lijken?



De doos van PandoraAvatar speelt zich af op een verre maan Pandora, waarop zich natuurlijke bronnen van onschatbare waarde bevinden. Er is echter een probleem, het gaat om een bewoonde planeet met een intelligentie inheemse bevolking, genaamd de Na’Vi. Deze blauwe wezens van zo’n drie meter lang leven in harmonie met de prachtige omgevingen en bizarre gevaarlijke wezens die ook op Pandora leven. De menselijke invasiemacht probeert er alles aan te doen om de inheemse wezens weg te drijven van de gebieden waar de mensheid hoopt de schatten te vinden. Dit gaat echter niet makkelijk en om de stagnerende diplomatieke route te omzeilen hebben enkele geniepige generaals de legermacht op de planeet langzaam opgebouwd en zijn ze klaar om alles plat te branden en de Na’Vi uit te moorden.Jouw verhaal begint twee jaar voor de gebeurtenissen van de film. Jij zult als Resourse Development Agency (RDA) soldaat Ryder (man of vrouw), met een unieke DNA structuur die te gebruiken is voor het Avatar project, in het lichaam stappen van een hybride Na’Vi/Mens wezen om zo makkelijker met de inheemsen te communiceren. Je zult al snel in het spel keuzes moeten maken of je de Na’Vi of de menselijke troepen ondersteund in het zoeken naar een geheime locatie waarin het lot van de beide facties op de planeet beslist mee kan worden. Sta je voor rechtvaardigheid of voor solidariteit met je eigen ras?De shooterHet spel is een derde persoons shooter die het beste te vergelijken is met Lost Planet. De complete schiet- en loopmechanieken lijken direct uit het spel gekopieerd te zijn en werken aardig. Je begint na je landing op de planeet met een korte introductiemissie en zult uitgezonden worden naar verschillende locaties over de mooie planeet waar je in grote open gebieden missies uit zult voeren. Deze variĆ«ren afhankelijk voor welke kant van het conflict je gekozen hebt, als Avatar die de Na’Vi ondersteunt zul je bijvoorbeeld de menselijke installaties in de omgevingen moeten zien te bevrijden om zo je eigen lichaam, die in een machine zit waarmee je de Avatar kunt besturen, veilig te stellen. Deze missies waren in de versie van het spel die wij onder ogen kregen lang niet allemaal af.

Ten tijde van ons spelen met relatief vroege code van het spel, zaten er namelijk een aantal gigantische bugs in het spel die een sommige missies bijna onspeelbaar maakte. Dit is natuurlijk een groot vergrijp, maar zonder meer eentje die in de loop van de ontwikkeling, die inmiddels tot zijn einde komt, opgelost dient te zijn. Het is namelijk moeilijk het plezier dat met een spel te belezen is, goed te kunnen waarderen als je constant geconfronteerd wordt met bugs.Laten we daarom wat meer vertellen over wat er mogelijk is in het spel en hoe de spelwereld er uit ziet. Ubisoft heeft er namelijk voor gekozen om het geen ‘simpele’ shooter te maken, maar er een systeem in te plakken waarmee je onder andere kennis op kunt doen over de spelwereld, door je database van inheemse planten en wezens aan te vullen door “foto’s” te maken van de flora en fauna op de planeet, maar ook door spelers te belonen met ervaringspunten als ze missies uitspelen en vijanden uitschakelen. Hiermee worden nieuwe speciale krachten (perks?), wapens en bepantseringen vrijgespeeld die je kunt selecteren. Deze verschillende natuurlijk voor Avatar of mens en zullen bijvoorbeeld levenskracht regenereren, voor korte tijd extra schade of weerstand geven en bijvoorbeeld voor Avatar’s de lokale fauna oproepen om met je te vechten. Dit is een leuk systeem dat de speler constant nieuwe wapens en mogelijkheden geeft.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten